Mijn Ingreep 29-10-2013

Zondag 27-10-2013 Hoe maagpijn tot een galblaas operatie word !!!!
In de laate namiddag kreeg ik enorm steken ter hoogte van de maag uitgang en naar mate het later op de avond was het steeds erger. Toen ik probeerde te gaan slapen was het zo erg dat ik in adem nood was steeds korte ademhaling van de pijn.

maandag 28-10-2013
De maandag de huisarts gebeld en alles uitgelegd rond 17u geeft hij mij een inspuiting gegeven om mijn maag te doen werken als ook pillen er bij.
Maar om 20 u terug naar de huisarts gebeld en terug uitgelegd dat het niet was verbeterd. Om 22u geeft hij terug geweest en ik had reeds al koorts 37,90 onder de arm gemeten. Huisarts geeft een brief geschreven voor de spoed opname als ik de nacht niet kon uit kon houden. IK ben gaan slapen met 1 Panadol 1mg en een halve slaappil extra en mijn buikband aan gedaan. Tijdens de nacht had ik ook nog pijn maar kon ik steeds kortstondig slapen.

Dinsdag 29-10-2013 Dag om nooit te vergeten !!
Dinsdag morgen moest ik nuchter blijven en de huisarts kwam mijn bloed trekken dat was rond 11u en de koorts was al 39 graden en daar was hij ongerust in. IK had een idee om naar de Mediklin te gaan onder de echografie dat was die dag tot 12 uur open dus vlug er onder.
Daar kreeg ik te horen een zeer grote galblaas 10 cm lengte, met inzettende wand verdikkingen.

Heb onmiddellijk gebeld naar de huisarts en ik moest onmiddellijk naar de spoedopname met die brief van hem en de foto’s van de echografie.

Op de spoed aangekomen om 1u30 ging het zeer vlug het een onderzoek na het andere bloed afname om te zien hoe de lever was, en 2 artsen langs geweest en toen kreeg ik te horen dat ik onmiddellijk moest geopereerd worden aan een acute galblaas ontsteking. Ik had daar ook een pijnaanval dat is niet te beschrijven van de pijn . Om 15u30 zijn ze mij komen halen voor onder het mes, ik heb niet lang moeten wachten was zeer vlug in slaap gedaan door mijn pijn arts Dr Deene die wist ook goed waar alles in mijn buik aanwezig was van morfinepomp en neurostimelator. De operatie is gedaan door Dr Van Der Sijpt Algemene maag, darm, en endoscopische chirurgie zeer goede Dr.

Mijn vrouw is van de spoed naar de kamer geweest, en begon zeer onrustig te zijn want het was reeds 20u en was nog niet op de kamer. DE hoofdverplegers ging juist bellen naar de operatie zaal toen ik juist passeerde in de gang.

Ik was zeer bij dat ik op de kamer was en gelijk je hierboven ziet had ik nog een mooi cadeau mee een steen in de gal daar wist ik ook niet van.
Het was een zeer bewogen dag dat het allemaal zo vlug achter elkaar was geweest, je had geen tijd om na te denken.

De nacht hebben ze mij zeer goed in de gaten gehouden op bloedingen en medicatie komen aan gangen, bloeddruk meten, en ook steeds de koorts ik had ook een maagsonde in en een sonde in de buik om te zuiveren. Ik heb mij op mijn zij gelegd en mij niet meer bewogen tot de morgen en het slapen ging goed met stukjes. Ik begon nu reeds te beseffen dat ik mijn gal kwijt was. Ik was blij dat de pijn die ik had niet meer aanwezig was.

30-10-2013
In de morgen was mijn vrouwke al aanwezig om 8u en was ik zeer blij dat ze daar zo vlug was. Die dag hebben ze de maagsonde er uitgedaan na het bezoek van DR Van Der Sijpt die ook nog eens goed alles geeft uitgelegd. Er was kans dat ik de dag nadien de sonde uit de buik ook zou weggenomen worden en als goed was zou mogen naar huis gaan. Deze dag nog veel medicatie had maar mijn koorts was ook weg ook een goed teken. Het eerste dat ik te eten kreeg was een Yogurt met de middag, en in de avond 3 ronde biscuit met confituur en dat smaakte mij enorm.
De nacht dat volgde was ik al om 8 u aan slapen in de avond en een paar wakker geweest het valde goed mee. Ik kon al goed plassen en naar grote wc gaan ging ook .

31-10-2013
Die ochtend was ik redelijk vroeg op kon mij al scheren en mijn vrouwke geeft mij ook gelopen om mij te wassen waren vlug klaar en wachten naar de arts. Dr Van Der Sijpt was redelijk vroeg en geeft mij onderzocht en de buik sonde mocht er uit, en hij vraagde aan mij wil je naar huis, ik was vlug om ja te zeggen hoor. Ik ben er zeer goed verzorg geweest in de kliniek in zottegem
Nu de huisarts geeft ook al thuis geweest, het eten terug opstarten moet stillekes aan gebeuren voor de maag zeer licht eten geen vet en zo verder. De draadjes moeten er nog 10 dagen inzitten.

3-11-2013 5 Dagen na ingreep.
Beste mensen is nu zondag, en gaat nog niet zo best nog enorm veel pijn moeilijk kunnen oplopen naar de wc. Kan niet alleen s ’morgens uit bed en doet veel pijn het opstaan. Ben vlug moe en met het eten is het ook stillekes kan niet veel eten en allemaal licht eten. We zullen nog veel moeten rusten en hopen dat het verbeterd.

5-11-2013 5 Dagen na ingreep.
Beste mensen vandaag huisarts langs geweest om de wondcontrole te doen en te verversen alles ziet er goed uit. We moeten nog veel rusten is niet niks zo een ingreep, en met mijn darmen ben ik nog aan sukkelen. Dit komt met te vetarm te moeten opstarten, en de galvocht dat nog gemaakt word dat stroomt een ganse dag. Vroeger was de galblaas gevuld met sappen en als je eet dan pomp de galblaas extra gal vocht bij om je eten beter te verteren, dit is nu met mij niet meer zal zoeken zijn wat we nog kunnen eten.
De huisarts geeft ook mijn beide heupen terug een infiltratie moeten geven want de slijmbeurs zakjes waren langs beide kanten terug ontstoken, dat ik gewoon er niet meer kon opleggen. Deze week kom hij nog langs .

8-11-2013 Hevige Pijn.
Vandaag huisarts langs geweest, geeft er 7 draadjes uitgedaan uit de buik en een gaatje van het buisje is goed toegegroeid. Aan de nagelbuik was het grootste gat in de buik het ziet er goed uit. Nog wat het eten aanpassen wat ik juist mag eten, en in de morgend voor ik eet voel ik die lijn waar ik die hevige pijn ook heb had. En dat voel ik ook zeer goed als ik mij begin op te jagen dan heb ik er ook van. We gaan er moeten leren mee leven dat is iets dat zeker is.